Kontakt
×

Kontaktuppgifter

Vill du boka lägergården, scoutområdet eller har du kanske frågor om något? Ring eller maila så pratar vi vidare.

Maria Tisell / Föreståndare Stora Strand

070-261 59 10
maria@storastrand.se

I slutet av 1800-talet startade gruvliga optimister en gruva här. Den gick omkull i slutet av 1920-talet. 1938 fick dåvarande SMU-föreningen i Åmål låna en av de fyra arbetarbarackerna för att ordna ett sommarläger. Den – enligt den tidens krav – perfekta lägerplatsen fick under många år lånas, trots att ägarna skiftade. 1969 köptes den sista av barackerna plus lite mark in.

1978 brann lägergården ner. När väl branden hade slocknat, så togs det ett nytt beslut om att bygga en ny lägergård. Det beslöts att gården skulle vara en bro mellan människor och inte ett staket, och det skulle vara handikappvänligt. Från 1979 och fortfarande har det byggts ut mer och mer.

Stora Strand består av huvudbyggnaden och tre sovstugor (Nol,Mella,Sör) med vardera ungefär 45 bäddar. I Sörstugan källare finns det t.ex möjlighet för att spela bordtennis eller att använda ett grupprum. Tre mindre stugor i campingstil finns också.

Huvudbyggnaden inrymmer matsal, kök, samlingssal, 2 uppehållsrum och en del sovrum, expedition mm, och i dess källarplan duschrum och två bastur. Fotbollsplan finns liksom ytor för volleyboll, två badplatser med fina bryggor. Motionsspår och vindskydd. Sjöbastu vid den ena badplatsen.

Lägerområdet Cooparstrand ligger i anslutning till huvudområdet består av drygt 20 hektar mark och har en massa gräsplättar för tältning och lekar. Området har bebyggts med 3 små stugor med stora verandor samt ett litet trivsamt missionshus. Ett långsiktigt bygge pågår – vi bygger en medeltidsborg! I natursten och med kraftig betong som bindemedel. Detta för locka scouter och andra. Det bygget kommer att pågå i många år. För närvarande så drivs det en camping på sommaren utav en familjefirma från Holland på Cooparstrand.